/ / Recepty / Vepřové maso / Konfitovaný vepřový bůček
Na konfitovaný vepřový bůček potřebujete: 1 kg vepřového bůčku, 2 l vody, 1 l sádla, 4 stroužky česneku, 4 větvičky rozmarýnu, 80g soli, zadělávaná kapusta.
Z vody, soli, česneku a rozmarýnu připravte lák. Do něj naložte bůček a nechte ho marinovat přibližně 24 hodin. Potom bůček opláchněte pod tekoucí vodou a vložte do pekáče. Z láku vyndejte rozmarýn a česnek, který rozmačkejte. Přidejte je do pekáče a zalijte rozpuštěným sádlem. Přiklopené pečte v troubě předehřáté na 130 stupňů přibližně 4 hodiny do změknutí bůčku. Vemte dva hrnce velikostí v řadě za sebou. Do většího dejte bůček a na ten položte menší hrnec. Do něj pak dejte závaží. Až bůček vychladne, nakrájejte ho na plátky a opečte na pánvi dozlatova. Na talíř rozložte zadělávanou kapustu a na ní položte bůček s větvičkou rozmarýnu.