/ / Recepty / Vepřové maso / Znojemské vepřové plátky
Na znojemské vepřové plátky potřebujete: 5 plátků vepřového masa, 100g kabanosu, 100g znojemských okurek, 1 cibule, 2 vejce, 1 kostka masoxu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, olej, pepř, sůl.
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte nadrobno. Okurky, vejce a kabanos nakrájejte na kostičky. Plátky vepřového masa lehce naklepte, z obou stran osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v hladké mouce. Olej rozpalte v hrnci a prudce na něm vepřové plátky opečte z obou stran. Potom je vyndejte a na zbylém oleji osmažte cibuli. Vraťte zpět vepřové plátky a zalijte je horkou vodou. Přidejte masox a duste pod pokličkou do změknutí. V hrnku rozkvedlejte ve vodě lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Vepřové plátky z hrnce vyndejte a nalijte do něj rozkvedlanou hořčici s moukou. Důkladně promíchejte a přidejte okurky, kabanos a vejce. Dejte zpět vepřové maso a pod pokličkou ještě čtvrt hodiny povařte. Vhodnou přílohou je rýže.