/ / Recepty / Vepřové maso / Vepřová mísa
Na vepřovou mísu potřebujete: 600g vepřového plecka, 600g brambor, 3 mrkve, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 150 ml vývaru z masa, 1 lžíce sádla, 1 bobkový list, tymián, sůl.
Brambory nakrájejte na plátky, mrkev na kolečka, cibuli a česnek nadrobno, vepřové maso na kostky. Brambory rozdělte na tři díly, mrkev, cibuli, česnek a maso na dva díly. Zapékací mísu vymažte sádlem. Dno mísy vyskládejte třetinu brambor, lehce osolte a posypte tymiánem. Na brambory dejte polovinu masa, polovinu cibule a polovinu česneku. osolte, posypte rozdrceným bobkovým listem a nahoru vyskládejte polovinu mrkve. Druhou vrstvu udělejte úplně stejnou. Nahoru dejte poslední třetinu brambor, lehce osolte a posypte tymiánem. Vše zalijte vývarem, přiklopte a pečte v troubě pomalu více jak dvě hodiny.