/ / Recepty / Vepřové maso / Kavarma kebap
Na kavarma kebap potřebujete: 300g vepřového masa, 4 rajčata, 1 pálivou papiku, 1 červenou papriku, 1 bílou papriku, 300g pórku, 200 ml bílého vína, 1 petržel, 3 bobkové listy, 8 kuliček celého černého pepře, 2g saturejky, sůl, tuk, 100g tvrdého sýra.
Vepřové maso rozkrájejte na kousky a lehce osmažte na horkém tuku. Přidejte polovinu nakrájeného pórku, zalijte trochou vody a osolte. Duste do poloměkka. Posypte druhou polovinou pórku a lehce osolte. Poduste. Přidejte papriky, rajčata a petržel nakrájené na větší kousky, bobkový list a zalijte vínem a trochou vody, přidejte saturejku a pepř. Zamíchejte a opět poduste. Až maso téměř změkne, rozdělte ho do zapékacích misek, přidejte zamíchanou zeleninu. Vše promíchejte a nechte zapéct. Podávejte s bílým chlebem a posypané nastrouhaným trvdým sýrem.