/ / Recepty / Vepřové maso / Kavourmas 2
Na kavourmas potřebujete: 300g vepřového masa, 150g krátkozrnné rýže, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 400 ml zeleninového vývaru, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžičku oregana, sůl, pepř.
Vepřové maso nakrájejte na malé kousky, cibuli nakrájejte na kostičky a česnek jemně nasekejte. Smíchejte dohromady. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, cibuli s česnekem na něm osměžte přibližně dvě až tři minuty dokud nezprůhlední. Přidejte vepřové maso a opečte ho ze všech stran. Přimíchejte rýži a krátce orestujte. Přidejte vývar spolu s oreganem, přiveďte k varu a následně snižte plamen. Přikryjte pokličkou a vařte přibližně 20 minut dokud rýže nezměkne a tekutina se nevstřebá. Osolte a opepřete.