Řehůřkovi

KAVOURMAS 2

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Kavourmas 2

Na kavourmas potřebujete:  300g vepřového masa, 150g krátkozrnné rýže, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 400 ml zeleninového vývaru, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžičku oregana, sůl, pepř.

Vepřové maso nakrájejte na malé kousky, cibuli nakrájejte na kostičky a česnek jemně nasekejte. Smíchejte dohromady. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, cibuli s česnekem na něm osměžte přibližně dvě až tři minuty dokud nezprůhlední. Přidejte vepřové maso a opečte ho ze všech stran. Přimíchejte rýži a krátce orestujte. Přidejte vývar spolu s oreganem, přiveďte k varu a následně snižte plamen. Přikryjte pokličkou a vařte přibližně 20 minut dokud rýže nezměkne a tekutina se nevstřebá. Osolte a opepřete.

  Další varianty receptu