VÁNOČNÍ CUKROVÍ

Vše o vánočním cukroví

 /  / Recepty / Vánoční cukroví

Jednou z nejrozšířeněnjších vánočních tradic je pečení vánočního cukroví. Připravuje se většinou ze směsi mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády a různých druhů ořechů a kandovaného ovoce. Typickým vánočním cukrovím je cukroví z lineckého těsta, které se často ochucuje strouhaným kokosem nebo kakaem. Typickou vůní je vůně rumu a vanilky, typickým kořením je skořice. Zajímavé je i nepečené cukroví, které má při své přípravě několik výhod. Když se nepovede, dá se rozválet, něco přidat, znovu uválet a předělat. Při tvoření se dá olizovat vařečka, misky, vál i prsty. Přitom fantazie může pracovat na plné obrátky. Nechte se inspirovat několika recepty z pečeného i nepečeného vánočního cukroví.

Vánoční cukroví
Vánoční cukroví
Vánoční cukroví
Vánoční cukroví
Vánoční cukroví
Vánoční cukroví
Vánoční dekorace
Vánoční dekorace

Pavel vzpomíná: Nejkrásnější vídeňská náměstí se od konce listopadu až do Vánoc proměňují v nádherné vánoční trhy. Při procházce vánoční Vídní provoněnou jehličím, hořícími svíčkami a vánočním cukrovím, se šálkem horkého punče v ruce, na nás dýchala ta pravá vánoční atmosféra. Našli jsme si čas i na návštěvu hlavních vídeňských památek - Schönbrunn, Rathaus, Domkirche St. Stephan, rozzářených kouzlem vídeňského adventu. Den strávený ve vánoční Vídni v nás zanechal hluboký dojem a vnukl nám touhu se sem ve vánočním čase opět vrátit. Videň a její vánoční trhy mají své nazapomenutelné kouzlo ... [celý článek]