KŘENOVÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Křenový bramborový salát

Na křenový bramborový salát potřebujete:  750g bramborových plátků, 1/8 litru vývaru, lžička soli, 75g nakrájené cibule, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička středně ostré hořčice, 1 lžíce kečupu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce nastrouhaného křenu a 4 lžíce jogurtu.

Malé salátové brambory nebo rohlíčky vložte do osolené vody a přiveďte rychle do varu. Asi 20 minut vařte při mírné teplotě. Z uvařených brambor slijte hned vodu, přelijte studenou vodou a oloupejte. Položte je vedle sebe na talíř a počkejte, až z nich přestane stoupat pára. Můžete použít brambory uvařené předchozí den, oloupané, přikryté a uložené v chladu. Nakrájejte je na plátky. Vývar povařte se lžičkou soli a s nakrájenou cibulí. Přelijte tím bramborové plátky a nechejte asi 20 minut brambory vstřebávat tekutinu. Mají potom kořeněnou chuť. Marináda: vinný ocet rozmíchejte s hořčicí, kečupem, olejem, křenem a jogurtem. Do marinády vmíchejte brambory a ještě tentýž den podávejte.