MAJONÉZOVÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Majonézový bramborový salát

Na majonézový bramborový salát potřebujete:  750g bramborových plátků, 1/8 litru vývaru, lžička soli, 75g nakrájené cibule, 100g jogurtu, 50g majonézy, 1/2 lžičky pepře, sůl, 2 lžíce drobně nakrájené pažitky, 1 lžička kapary, sladkokyselá okurka.

Malé salátové brambory nebo rohlíčky vložte do osolené vody a přiveďte rychle do varu. Asi 20 minut vařte při mírné teplotě. Z uvařených brambor slijte hned vodu, přelijte studenou vodou a oloupejte. Položte je vedle sebe na talíř a počkejte, až z nich přestane stoupat pára. Můžete použít brambory uvařené předchozí den, oloupané, přikryté a uložené v chladu. Nakrájejte je na plátky. Vývar povařte se lžičkou soli a s nakrájenou cibulí. Přelijte tím bramborové plátky a nechejte asi 20 minut brambory vstřebávat tekutinu. Mají potom kořeněnou chuť. Majonéza: jogurt smíchejte s majonézou, pepřem, solí, pažitkou, kapary a se sladkokyselou okurkou nakrájenou na kostičky. Do majonézy vmíchejte brambory a ještě tentýž den podávejte.