/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Bramborový salát s fazolemi
Na bramborový salát s fazolemi potřebujete: 600g brambor, 1 větí cibule, 2 naové cibulky, 200g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu, 4 sterilované feferonky, 2 a 4 líce olivového oleje, áva z 1 citronu, sůl, černý drcený pepř, zelená petrelka.
Omyté brambory uvařte ve slupce, nechte částečně zchladnout, potom je oloupejte, nakrájejte na plátky nebo kostičky, dejte do mísy. Přidejte drobně nakrájenou cibuli, sterilované, předem propláchnuté a dobře odkapané fazole, drobně nakrájené sterilované feferonky, osolte, opepřete, zalijte olejem a ávou z citronu. Promíchejte a nechte vychladit. Do vychlazeného salátu vmíchejte na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené naové cibulky a jemně nasekanou petrelku.