/ / Recepty / Hovězí maso / Přírodní roštěnky
Na přírodní roštěnky potřebujete: 400g hovězího zadního, sůl, pepř, plnotučná hořčice, hladká mouka na obalování, 4 lžíce oleje, 80g cibule, 50g slaniny na nudličky, kmín, hovězí vývar, 200g sušených nebo čerstvých hub.
Maso pokrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete a každý potřete slabou vrstvou hořčice a obalte v hladké mouce. Olej rozpalte ve větším pekáčku a zprudka na něm dorůžova osmahněte maso zhruba jednu minutu z každé strany. Pak roštěnky vyndejte z pekáčku a na výpeku osmahněte cibuli a přidejte k ní na jemné proužky nakrájenou slaninu. Roštěnky pak vraťte do pekáčku, pokmínujte je a dejte na hodinu a půl dusit do trouby. Podle potřeby podlévejte vývarem a dvacet minut před koncem pečení přidejte do pekáčku i pokrájené houby. Podávejte s rýží posypanou hladkolistou petrželkou.