Řehůřkovi

ROŠTĚNKY V JOGURTOVÉ MARINÁDĚ

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Roštěnky v jogurtové marinádě

Na roštěnky v jogurtové marinádě potřebujete:  500g roštěné, 100 ml bílého jogurtu, 100 ml smetany, 1 kapii, 1 lžičku pálivé papriky, mletý pepř, 2 mleté hřebíčky, 2 celé hřebíčky, 1 bobkový list, olej, sůl.

Roštěnou rozdělte na čtyři plátky, které naklepejte a osolte. Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem a solí vmíchejte do jogurtu. Vzniklou marinádou potřete připravenou roštěnou a odložte ji do chladničky. Po dvou až čtyřech hodinách rozehřejte na pánvi olej, přidejte do něho bobkový list a celé hřebíčky. Maso pomalu opékejte z obou stran na oleji a potom ho vyjměte. Do výpeku vlijte zbytek marinády a smetanu. Nechte pár minut podusit a krátce povařte. Vhodnou přílohou je pikantní rýže.