/ / Recepty / Hovězí maso / Znojemská roštěná
Na znojemskou roštěnou potřebujete: 1 cibule, sádlo na smažení, 600g hovězího zadního masa, 2 vejce, 6 sterilovaných okurek, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 párky, sůl, pepř, trocha oleje.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmahněte na sádle. Hovězí plátky mírně naklepte, osmahněte na oleji a vložte na cibuli. Trochu podlijte vodou. Osolte, opepřete a přidejte lžíci hořčice. Nechte vařit doměkka. Potom přidejte nakrájenou půlku okurek, párek a lžíci hořčice. Když bude maso měkké, přidejte nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Zamíchejte a povařte. Vhodnou přílohou je rýže.