VARŠAVSKÉ DRŠKY

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Varšavské dršsky

Na varšavské dršsky potřebujete:  1 kg hovězí dršky, vývar z kostí, 60g mrkve, 60g petržele, 30g celeru, 2 menší cibule, 30g hladké mouky, 70g másla, sůl, pepř, muškátový oříšek, zázvor, majoránka, petrželka.

Dršky důkladně očistěte a v teplé vodě několikrát důkladně omyjte. Povařte, sceďte, propláchněte, vymačkejte vodu a zalijte vroucím vývarem z kostí. Na mírném ohni vařte přibližně 4 hodiny. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na proužky a uvařte v troše vody s kouskem másla. Měkké dršky přeceďte a nakrájejte na proužky dlouhé přibližně 3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky a smažte ji na másle dozlatova. Přidejte mouku a důkladně zamíchejte. Do vzniklé jíšky zamíchejte morek z kostí a zřeďte ji vývarem z dršek. Za stálého míchání povařte. Nakonec přidejte uvařenou zeleninu, nakrájené dršky, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, zázvor a majoránku. Osolte a nechte přejít varem. Na závěr posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s knedlíky nebo haluškami.