/ / Recepty / Hovězí maso / Varavské drsky
Na varavské drsky potřebujete: 1 kg hovězí drky, vývar z kostí, 60g mrkve, 60g petrele, 30g celeru, 2 mení cibule, 30g hladké mouky, 70g másla, sůl, pepř, mukátový oříek, zázvor, majoránka, petrelka.
Drky důkladně očistěte a v teplé vodě několikrát důkladně omyjte. Povařte, sceďte, propláchněte, vymačkejte vodu a zalijte vroucím vývarem z kostí. Na mírném ohni vařte přiblině 4 hodiny. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na prouky a uvařte v troe vody s kouskem másla. Měkké drky přeceďte a nakrájejte na prouky dlouhé přiblině 3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky a smate ji na másle dozlatova. Přidejte mouku a důkladně zamíchejte. Do vzniklé jíky zamíchejte morek z kostí a zřeďte ji vývarem z drek. Za stálého míchání povařte. Nakonec přidejte uvařenou zeleninu, nakrájené drky, pepř, nastrouhaný mukátový oříek, zázvor a majoránku. Osolte a nechte přejít varem. Na závěr posypte nasekanou petrelkou. Podávejte s knedlíky nebo halukami.