/ / Recepty / Omáčky / Křenová omáčka 3
Na křenovou omáčku potřebujete: 1/4 l hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 1 lžíce octa, 50g křenu, 1/4 l kysané smetany, 3 kuličky pepře, bobkový list, sůl.
Z jedné lžíce másla a jedné lžíce mouky připravte světlou jíšku. Rozřeďte ji teplým vývarem, přidejte smetanu a rozmíchejte. Křen nastrouhejte a osmažte ho na dvou lžících másla tak, aby se jeho barva nezměnila. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, zalijte vývarem, osolte, okyselte a povařte. Smíchejte s horkou smetanovou omáčkou, přiveďte k varu a ihned odstavte. Omáčku zjemněte zbývající lžící másla a dosolte. Podávejte k vařenému nebo uzenému jazyku.