/ / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Gulášová polévka 1
Na gulášovou polévku potřebujete: 200g předního masa, 1 střední cibule, 50g sádla, 50g hladké mouky, 300g brambor, mletá paprika, česnek, pepř, majoránka, kmín, 1.1 litru vývaru z kostí nebo z masoxu, sůl.
Drobně pokrájenou cibuli usmažte dozlatova na 40g sádla, přidejte maso pokrájené na drobné kostičky, osmahněte je po všech stranách a pod pokličkou duste. Když se maso vysmahne do tuku, osolte je, podlijte trochou vývaru a duste do poloměkka. Vysmahněte je do tuku, zaprašte moukou, osmažte, zalijte zbytkem vývaru, rozmíchejte a vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte brambory pokrájené na kostičky, kmín, na zbytku sádla zpěňte papriku, utřený česnek, pepř a dovařte. Do hotové polévky vložte rozdrcenou majoránku, nechejte přejít varem a podávejte.