GULÁŠOVÁ POLÉVKA 3

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Gulášová polévka 3

Na gulášovou polévku potřebujete:  700g hovězího masa, 5 cibulí, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, 400g řapíkatého celeru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky nahrubo mletého kmínu, 1/2 lžičky sušené majoránky, 1 bobkový list, sůl, 1.5 l vývaru z kostky, 400g brambor, pepř.

Maso nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Cibule oloupejte a najemno nasekejte. V hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm cibuli, vložte maso a opékejte přibližně 5 minut při střední teplotě. Přidejte mrkve nakrájené na hranolky, celer nakrájený na kostičky, protlak a mletou papriku. Krátce osmahněte. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. Přimíchejte k masu, přidejte citrónovou kůru, kmín, majoránku a bobkový list. Osolte. Vše zalijte vývarem. Přikryjte a vařte přibližně hodinu na mírném ohni, až bude maso měkké. Oloupejte, omyjte a na kostičky nakrájejte brambory. Přidejte je do polévky a vařte další půl hodiny. Polévku osolte, opepřete a povařte ještě 5 minut. Vhodnou přílohou je bageta zapečená se sýrem.

  Další varianty receptu