BOLOŇSKÉ ŠPAGETY 2

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Boloňské špagety 2

Na boloňské špagety potřebujete:  2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá mrkev, 1/4 celeru, 500g mletého hovězího masa, 3 sušená rajčata, 400g konzervovaných rajčat, 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn), mletý pepř, sůl, 500g špaget.

Na velké pánvi rozpalte olej, ztlumte oheň, osmahněte na něm cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer. Po 5 minutách přidejte maso, směs smíchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte nasekaná sušená rajčata, za chvíli i nasekaná konzervovaná rajčata. Přilijte víno, osolte, opepřete, promíchejte a nechte na mírném ohni vařit cca 40 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka ztuhnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety.

  Další varianty receptu