/ / Recepty / Vepřové maso / Zapečená krkovička 2
Na zapečenou krkovičku potřebujete: 1 kg vepřové krkovice, 5 stroužků česneku, 2 jablka, 200 ml bílého vína, mořská sůl, černý pepř, 2 lžíce sádla, 4 větvičky rozmarýnu, petrželka, marinovaná červená řepa.
Krkovičku omyjte a osušte. Prošpikujte ji celými stroužky česneku a převažte provázkem. Osolte a opepřete. Krkovičku opečte na pánvi na rozehřátém másle dozlatova z obou stran. Jablka omyjte, nakrájejte na osminky, odstraňte jádřince a dejte je do zapékací misky. Přidejte rozmarýn a na závěr opečenou krkovičku. Podlijte vínem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně hodinu a půl doměkka. Pravidelně podlévejte výpekem. Pokud bude výpeku málo, můžete použít horkou vodu. Krkovičku zbavte provázku a nakrájejte ji na plátky. Na talíře rozložte marinovanou červenou řepu a na ní položte plátek krkovičky. Polijte výpekem a přidejte kousek pečeného jablka. Na závěr posypte nasekanou petrželkou.