ŘECKÁ MUSAKA 2

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Řecká musaka 2

Na řeckou musaku potřebujete:  2 baklažány, 4 cibule, 500g mletého hovězího nebo skopového masa, 7 rajčat, 1.5dl vývaru z kostí, 2 vejce, 1.5dl smetany, 4 lžíce oleje, pepř, sůl.

Opláchnuté baklažány nakrájejte na plátky, osmažte je po obou stranách na části rozehřátého oleje, osolte, opepřete a urovnejte na dno pekáčku. Cibuli nakrájenou na plátky osmažte na oleji, rozložte s mletým masem na baklažány, osolte je a opepřete. Rajčata ponořte na okamžik do vařící vody, vyjměte a oloupejte. Čtyři rajčata nakrájejte na plátky, osmažte je na oleji a urovnejte na mleté maso, tři zbylá rajčata pokrájejte na kousky, rozvařte ve vývaru a nalijte na připravenou musaku. Pečte ji půl hodiny v mírně vyhřáté troubě, potom ji zalijte vejci rozšlehanými ve smetaně, osolte a dopečte. Podávejte s malými porcemi vařených brambor nebo smažených bramborových hranolků.