/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Pikantní drůbeží játra
Na pikantní drůbeží játra potřebujete: 300g drůbežích jater, 100g uzeného špeku, 3 polévkové lžíce oleje, 1 palička česneku, sojová omáčka, 1 malý kečup, 1 kávová lžička koření Zlaté kuře s rozmarýnem, hladká mouka na obalení, sůl, pepř.
Játra omyjte, obalte v mouce. Uzený špek nakrájejte na tenké plátky, vložte do kastrolu a vyškvařte. Vyjměte děrovanou naběračkou a přidejte olej. Vložte játra, která po obou stranách opečte, pokapte sojovou omáčku, posypte kořením, prolisovaným česnekem a podlijte teplou vodou. Přidejte kečup, dle chuti osolte a opepřete. Duste do měkka. Podávejte s rýží nebo kynutým knedlíkem, dozdobte vyškvařeným špekem.