KOPROVÁ OMÁČKA 1

recept na omáčku

 /  / Recepty / Omáčky / Koprová omáčka 1

Na koprovou omáčku potřebujete:  3dl mléka, 1dl smetany, 30g másla, 60g hladké mouky, kopr, vývar z kostí nebo masoxu, ocet, cukr, sůl.

V části studeného mléka rozšlehejte mouku, nalijte ji do zbývajícího vařícího mléka a za stálého míchání vařte asi 20 minut. Podle potřeby omáčku řeďte vývarem a přelijte smetanou. Opláchnutý čerstvý kopr pokrájejte nadrobno, svařte se dvěma lžičkami octa a lžící vody, přidejte s máslem do omáčky a dochuťte jí solí a cukrem. Podávejte k vařenému hovězímu masu nebo k vařeným vejcím a doplňte houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.