/ / Recepty / Omáčky / Koprová omáčka 3
Na koprovou omáčku potřebujete: 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml hovězího vývaru, 100 ml plnotučného mléka, 1 svazek čerstvého kopru, 3 lžíce zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, špetka cukru, jablečný ocet.
Rozehřáté máslo zaprašte moukou, osmahněte ji a do jíšky postupně za stálého míchání vlévejte studený vývar a potom i mléko. Vařte 20 minut, přidejte kopr, chvilku povařte a odstavte. Vmíchejte zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, osolte, opepřete a nakonec omáčku oslaďte a okyselte. Podávejte s brambory a vejci uvařenými natvrdo, podélně rozpůlenými.