/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Velikonoční beránek 3
Na velikonočního beránka potřebujete: 200g cukru krupice, 100g cukru moučka, 3 bílky, čokoládová poleva.
V horké vodní lázni šlehejte 5 minut bílky s polovinou cukru krupice. Potom už mimo vodní lázeň přidejte zbytek cukru krupice a vyšlehejte tuhý sníh. Na závěr přimíchejte cukr moučka. Na pečící papír nakreslete obrys beránka a dejte ho na plech. Připravenou hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Obrys těla vyplňte malými sněhovými pusinkami a na závěr nastříkejte i hlavu, nohy a uši. Pečte v troubě předehřáté na 120 stupňů přibližně 50 minut. Po vychladnutí domalujte hlavu rozpuštěnou čokoládovou polevou.